Asociatia Caritas Bucuresti

Asociatia Caritas Bucuresti

Program After-school pentru Copii cu Dizabilitati (in special cu Sindrom Down)

Status: Inchis

In cadrul Centrului de Zi pentru Copii cu Dizabilitati, mai sunt 6 copii in situatia Inei, care au nevoie de sustinere din punct de vedere educational.

[ Show more ]

2,885 RON

Raised:

3

Supporters:

24

Donations:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

Fetita mea   are tot dreptul la o viata normala si fericita, pentru ca a fost dorita, pentru ca este iubita de toti cei carora le insenineaza zilele cu privirea ei curata si zambetul strengaresc, pentru mangaierile manutelor ei grasute si calde- nu intotdeauna indemanatice, pentru imbratisarile ei tandre care iti incalzesc sufletul, pentru nazbatiile si incapatanarile ei, pentru felul in care pronunta cuvintele, pentru toata stradania ei de fiecare zi pentru a face ceea ce alti copii binecuvantati fac natural, pentru dragostea ei curata si dezinteresata pentru toti oamenii.

Acesta este un gand spus de mama Inei, o fetita de 8 ani cu Sindrom Down. Ina a inceput anul trecut scoala, clasa 0 la o scoala de masa. In primul an de scoala, Ina s-a descurcat foarte bine, a reusit sa se integreze in colectivul clasei, sa respecte orarul din clasa si sa isi faca prieteni. Pornid de la acesta nevoie, ne-am gandit ca incepand din luna septembrie sa incepem pentru 2 zile pe saptamana un program de after-school de 4 ore pe zi.

In cadrul Centrului de Zi pentru Copii cu Dizabilitati, mai sunt 6 copii in situatia Inei, care au nevoie de sustinere din punct de vedere educational. Toti acesti copii minunati pot sa se descurce la scoala, dar pentru ca s-au nascut cu o conditie mai speciala, au nevoie de ajutor, de un program adaptat nevoilor pe care le au si de persoane/terapeuti care au abilitatile necesare pentru a lucra cu ei si a le acorda o atentie individuala.

In cadrul orelor petrecute la after-school sunt prevazute activitati pentru:

- Dezvoltarea motricitatii generale si fine ( copii cu Sindrom Down au hipotonie musculara si dificultati de coordonare, cei cu ADHD au probleme de coordonare)

- Imbunatatirea abilitatilor de adaptare la mediul scolar ( copii sunt ajutati sa participe activ la jocuri, sa isi astepte randul, sa respecte un program)

- Imbunatatirea cunostintelor de scriere/citire a numerelor si literelor ( copii vor realiza activitati si fise adaptate pentru ei)

- Imbunatatirea cunostintelor privind mediul ( vor invata despre zilele saptamanii, anotimpuri, vreme)

- Dezvoltarea abilitatilor de viata independenta ( pus si strans masa, sa manace singuri, sa mearga la toaleta).

Ne dorim sa dam startul unei astfel de initiative, atat pentru acei copii speciali, care au nevoie de o pregatire diferita pentru a intra in scolile de masa sau speciale, cat si pentru cei deja incadrati intr-o forma de invatamant, care nu raspunde nivelului individual de dezvoltare.

Alege si tu sa sustii sansa a educatie a copiilor cu dizabilitati!