Program After-school pentru Copii cu Dizabilitati (in special cu Sindrom Down)

Fetita mea   are tot dreptul la o viata normala si fericita, pentru ca a fost dorita, pentru ca este iubita de toti cei carora le insenineaza zilele cu privirea ei curata si zambetul strengaresc, pentru mangaierile manutelor ei grasute si calde- nu intotdeauna indemanatice, pentru imbratisarile ei tandre care iti incalzesc sufletul, pentru nazbatiile si incapatanarile ei, pentru felul in care pronunta cuvintele, pentru toata stradania ei de fiecare zi pentru a face ceea ce alti copii binecuvantati fac natural, pentru dragostea ei curata si dezinteresata pentru toti oamenii.

Acesta este un gand spus de mama Inei, o fetita de 8 ani cu Sindrom Down. Ina a inceput anul trecut scoala, clasa 0 la o scoala de masa. In primul an de scoala, Ina s-a descurcat foarte bine, a reusit sa se integreze in colectivul clasei, sa respecte orarul din clasa si sa isi faca prieteni. Pornid de la acesta nevoie, ne-am gandit ca incepand din luna septembrie sa incepem pentru 2 zile pe saptamana un program de after-school de 4 ore pe zi.

In cadrul Centrului de Zi pentru Copii cu Dizabilitati, mai sunt 6 copii in situatia Inei, care au nevoie de sustinere din punct de vedere educational. Toti acesti copii minunati pot sa se descurce la scoala, dar pentru ca s-au nascut cu o conditie mai speciala, au nevoie de ajutor, de un program adaptat nevoilor pe care le au si de persoane/terapeuti care au abilitatile necesare pentru a lucra cu ei si a le acorda o atentie individuala.

In cadrul orelor petrecute la after-school sunt prevazute activitati pentru:

- Dezvoltarea motricitatii generale si fine ( copii cu Sindrom Down au hipotonie musculara si dificultati de coordonare, cei cu ADHD au probleme de coordonare)

- Imbunatatirea abilitatilor de adaptare la mediul scolar ( copii sunt ajutati sa participe activ la jocuri, sa isi astepte randul, sa respecte un program)

- Imbunatatirea cunostintelor de scriere/citire a numerelor si literelor ( copii vor realiza activitati si fise adaptate pentru ei)

- Imbunatatirea cunostintelor privind mediul ( vor invata despre zilele saptamanii, anotimpuri, vreme)

- Dezvoltarea abilitatilor de viata independenta ( pus si strans masa, sa manace singuri, sa mearga la toaleta).

Ne dorim sa dam startul unei astfel de initiative, atat pentru acei copii speciali, care au nevoie de o pregatire diferita pentru a intra in scolile de masa sau speciale, cat si pentru cei deja incadrati intr-o forma de invatamant, care nu raspunde nivelului individual de dezvoltare.

Alege si tu sa sustii sansa a educatie a copiilor cu dizabilitati!

[ Show more ]
Galantomi:

3

Donatii:

24

Suma:

2,885 RON

Evenimente fundraising

31 Dec 2018

Daruieste ziua ta ~ 2018

In beneficiul: Program After-school pentru Copii cu Dizabilitati (in special cu Sindrom Down)

Prin galantom.ro îți poți îndemna prietenii care vor să iți cumpere un cadou de ziua ta să facă în schimb o donație pentru una dintre cauzele beneficiare cu care tu simți că rezonezi. Principiul este simplu și vechi decând lumea: "Dar din dar se face Rai" :).

25 RON

Suma:

1

Galantomi:
1 Donatii
31 Dec 2017

Daruieste ziua ta ~ 2017

In beneficiul: Program After-school pentru Copii cu Dizabilitati (in special cu Sindrom Down)

Vine ziua ta. Este momentul în care ești în centrul atenției prietenilor, cunoscuților, familiei. Toata lumea te întreabă ce iți dorești să primești cadou, dar tu știi că ai tot ce îți trebuie și că nu îți dorești decât să fii aproape de cei dragi și să împarți cu ei bucuria și voia bună.

1,075 RON

Suma:

1

Galantomi:
12 Donatii
09 Oct 2016

Raiffeisen Bank Bucharest Marathon ~ 2016

In beneficiul: Program After-school pentru Copii cu Dizabilitati (in special cu Sindrom Down)

Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon este organizat de Asociația Bucharest Running Club în parteneriat cu Federația Română de Atletism și Primaria Municipiului București. 

1,785 RON

Suma:

3

Galantomi:
11 Donatii

Pagini fundraising

You can also join and help! Let's keep them smiling :)

Program After-school pentru Copii cu Dizabilitati ( in special cu Sindrom Down)   Acesta este un gand spus de mama Inei, o fetita de 8 ani cu Sindr

500 RON Target
1,075 RON Suma
12 Donatii
100% Complete

Alerg ca sa pot ajuta copiii, ajuta-ma si tu!

Salut! Ma numesc Alexandru si alerg pentru a sustine deschiderea After- School-ului in cadrul “Centrului de zi pentru copii cu dizabilitati-Caritas

1,000 RON Target
500 RON Suma
2 Donatii
50% Complete

Alerg pentru o viata mai buna!

Alerg pentru ca pot, alerg pentru a imi depasi limitele si pentru sentimentul pe care il am dupa ce reusesc si pe 09 octombrie voi alerga 21 km la mar

500 RON Target
210 RON Suma
4 Donatii
42% Complete

Fii schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume

Motivatia pentru care alerg de data aceasta, e una foarte simpla! Sunt un om sanatos si recunoscator care poate ajuta niste copilasi aflati in nevoie

1,500 RON Target
1,075 RON Suma
5 Donatii
71.666666666667% Complete