You can also join and help! Let's keep them smiling :)

 

Mircea Baba Asociatia Caritas Bucuresti

100% Complete
1,075 RON
Sumă strânsă
500 RON
Target
12
Donații

Program After-school pentru Copii cu Dizabilitati ( in special cu Sindrom Down)

 

Acesta este un gand spus de mama Inei, o fetita de 8 ani cu Sindrom Down. Ina a inceput anul trecut scoala, clasa 0 la o scoala de masa. In primul an de scoala, Ina s-a descurcat foarte bine, a reusit sa se integreze in colectivul clasei, sa respecte orarul din clasa si sa isi faca prieteni. Pornid de la acesta nevoie, ne-am gandit ca incepand din luna septembrie sa incepem pentru 2 zile pe saptamana un program de after-school de 4 ore pe zi.

In cadrul Centrului de Zi pentru Copii cu Dizabilitati, mai sunt 6 copii in situatia Inei, care au nevoie de sustinere din punct de vedere educational. Toti acesti copii minunati pot sa se descurce la scoala, dar pentru ca s-au nascut cu o conditie mai speciala, au nevoie de ajutor, de un program adaptat nevoilor pe care le au si de persoane/terapeuti care au abilitatile necesare pentru a lucra cu ei si a le acorda o atentie individuala.

In cadrul orelor petrecute la after-school sunt prevazute activitati pentru:

- Dezvoltarea motricitatii generale si fine ( copii cu Sindrom Down au hipotonie musculara si dificultati de coordonare, cei cu ADHD au probleme de coordonare)

- Imbunatatirea abilitatilor de adaptare la mediul scolar ( copii sunt ajutati sa participe activ la jocuri, sa isi astepte randul, sa respecte un program)

- Imbunatatirea cunostintelor de scriere/citire a numerelor si literelor ( copii vor realiza activitati si fise adaptate pentru ei)

- Imbunatatirea cunostintelor privind mediul ( vor invata despre zilele saptamanii, anotimpuri, vreme)

- Dezvoltarea abilitatilor de viata independenta ( pus si strans masa, sa manace singuri, sa mearga la toaleta).

Ne dorim sa dam startul unei astfel de initiative, atat pentru acei copii speciali, care au nevoie de o pregatire diferita pentru a intra in scolile de masa sau speciale, cat si pentru cei deja incadrati intr-o forma de invatamant, care nu raspunde nivelului individual de dezvoltare.

Alege si tu sa sustii sansa a educatie a copiilor cu dizabilitati!


Recomandă-le prietenilor această campanie.

în beneficiul

Asociaţia Caritas Bucureşti este o organizaţie neguvernamentală, înfiinţată în 1990, cu scopul de a contribui la eradicarea problemelor care afectează viaţa şi demnitatea fiintei umane.

In cadrul Centrului de Zi pentru Copii cu Dizabilitati, mai sunt 6 copii in situatia Inei, care au nevoie de sustinere din punct de vedere educational.

Vine ziua ta. Este momentul în care ești în centrul atenției prietenilor, cunoscuților, familiei. Toata lumea te întreabă ce iți dorești să primești cadou, dar tu știi că ai tot ce îți trebuie și că nu îți dorești decât să fii aproape de cei dragi și să împarți cu ei bucuria și voia bună. Și, când se întâmplă așa, iti dai seama că acesta este, poate, cel mai fru

 

12 Donații

La multi ani, Razva Baba!
29 Mar 2017

Anonymous

75 RON
„Nu te teme niciodata de umbre. Ele arata doar ca exista lumina in apropiere”. (Gary Sinise) #pentruCopilasi
28 Mar 2017
Multe bucurii !
28 Mar 2017

Răzvan Babă

100 RON
Happy boy!
27 Mar 2017
Toţi avem nevoie de grijă şi acces la o educaţie cât mai bună.
27 Mar 2017
LMA
27 Mar 2017

Colegu de banca

50 RON
LMA!
27 Mar 2017
La multi ani Razva!!!:)
24 Mar 2017
La multi ani Răzvi!
24 Mar 2017
24 Mar 2017
24 Mar 2017
LMA Răzvă, lma tatii !
24 Mar 2017