Casa Sf. Ioan - Centru cu module de tip familial

Casa Sf. Ioan s-a deschis în anul 1990, fiind iniţial un Centru de Zi pentru copiii străzii din zona Gării de Nord. În scurt timp s-a format un nucleu stabil de copii care beneficiau de serviciile centrului, fapt ce a condus la materializarea iniţiativei de transformare a Casei Sf. Ioan într-un Centru de plasament. Astfel,  în aprilie 2006, Casa Sf. Ioan devine Centru rezidenţial de tip familial pentru copiii lipsiţi de ocrotirea părintească ori provenind din familii care în urma dificultăţilor socio-economice nu le pot acorda îngrijirea necesară.

Misiunea Centrului este creşterea şi dezvoltarea personală a acestor copii, într-un mediu asemănător celui familial, în vederea integrării lor sociale reale. Numărul de locuri disponibile este de 16, acestea fiind ocupate în prezent în totalite: 15 copii cu vârste cuprinse între 6 și 16 ani și un tânăr de 23 de ani student.

Fiecare copil are o istorie, nu tocmai fericită, și un viitor, pentru care persoanele implicate în acest proiect luptă să fie cât mai bun. Pentru Echipa Casei Sf. Ioan toți copiii casei reprezintă cazuri de succes, deoarece pentru fiecare copil în parte se duce o muncă ce implică pasiune, devotament, dăruire și profesionalism.

Pe lângă ajutorul impus de nevoile materiale, persoanele implicate în proiect oferă suportul moral și afectiv de care acești copii au nevoie. Știu să încurajeze, știu să empatizeze. Întrebați de cei din jur cu ce se ocupă, persoanele implicate în proiect răspund simplu: „Noi creștem copii, îi educăm, le dăm să mănânce, le citim povești înainte de somn, exact cum faci și tu acasă, cu copilul tău, numai că noi facem asta cu 16 copii”, explicație pecetluită cu un zâmbet. Și pentru că în ceea ce fac pun iubire, munca lor este slujire! Este excelență în slujire!

[ Show more ]
Galantomi: