Our mission

Asociaţia Caritas Bucureşti este o organizaţie neguvernamentală, înfiinţată în 1990, cu scopul de a contribui la eradicarea problemelor care afectează viaţa şi demnitatea fiintei umane.

În contextul unor continue provocări şi nevoi sociale, asociaţia şi-a definit ca raţiune de a exista, sprijinul comunităţilor defavorizate, a familiilor sărace, a persoanelor afectate de boală, a copiilor cu dizabilităţi şi a celor lipsiţi de ocrotire părintească, a vârstnicilor lipsiţi de îngrijire familială, precum şi a persoanelor aflate în situaţii critice.

Pe plan naţional şi internaţional, Asociaţia Caritas Bucureşti este un membru activ al Confederaţiei Caritas Romania şi al COATNET (Network of Christian Organizations Against Traffiking). Asociaţia Caritas Bucureşti este acreditată de Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, ca furnior de servicii sociale.

Ce facem?

Asociaţia Caritas Bucureşti sprijină anual peste 3000 de persoane - cifră care variază în funcţie de partenerii implicaţi şi de specificul fenomenului social abordat- acoperind aproximativ 30% din suprafaţa României, pe teritoriul a 17 judeţe din sudul şi sud-estul ţării şi Bucureşti. Toate acţiunile caritabile întreprinse de Asociaţia Caritas Bucureşti au în comun respectul şi încrederea în potenţialul fiinţei umane, punând accentul pe evitarea asistenţialismului şi redarea demnităţii persoanei.

În prezent, activitatea Asociaţiei Caritas Bucureşti este concentrată pe câteva domenii majore (psihosocial, medical, educaţional) în cadrul cărora se derulează programe complexe: asigurarea accesului la servicii educative şi terapeutice de calitate copiilor din cadrul Centrului de Zi pentru Copii cu Dizabilităţi (în special cu Sindrom Down), îngrijirea copiilor şi tinerilor lipsiţi de ocrotire părintească din Casa Sfantul Ioan - centrul cu module de tip familial, oferirea unei mese calde zilnice săracilor, vârstnicilor şi copiilor din cadrul Cantinei sociale şi sprijinul copiilor din familiile în dificulate pentru a nu abandona şcoala şi pentru a rămâne în propria familie, prin programul de Sprijin la distanţă, Prevenirea traficului de persoane, precum şi programe de Intervenţii în situaţii de urgenţă (calamităţi naturale). 

[ Show more ]

Projects

In cadrul Centrului de Zi pentru Copii cu Dizabilitati, mai sunt 6 copii in situatia Inei, care au nevoie de sustinere din punct de vedere educational.

2,860 RON Raised:
23 Donations:
3 Supporters:

Fundraising events

Fundraising pages

You can also join and help! Let's keep them smiling :)

Program After-school pentru Copii cu Dizabilitati ( in special cu Sindrom Down)   Acesta este un gand spus de mama Inei, o fetita de 8 ani cu Sindr

500 RON Target
1,075 RON Raised
12 Donations
100% Complete

Alerg ca sa pot ajuta copiii, ajuta-ma si tu!

Salut! Ma numesc Alexandru si alerg pentru a sustine deschiderea After- School-ului in cadrul “Centrului de zi pentru copii cu dizabilitati-Caritas

1,000 RON Target
500 RON Raised
2 Donations
50% Complete

Alerg pentru o viata mai buna!

Alerg pentru ca pot, alerg pentru a imi depasi limitele si pentru sentimentul pe care il am dupa ce reusesc si pe 09 octombrie voi alerga 21 km la mar

500 RON Target
210 RON Raised
4 Donations
42% Complete

Fii schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume

Motivatia pentru care alerg de data aceasta, e una foarte simpla! Sunt un om sanatos si recunoscator care poate ajuta niste copilasi aflati in nevoie

1,500 RON Target
1,075 RON Raised
5 Donations
71.666666666667% Complete